Ciorba de fasole verde

4 06 2010

Ciorba de fasole verde

Ingrediente:

  • 500-700 gr fasole verde
  • 2 linguri ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita boia dulce
  • 1 lingura faina
  • sare
  • verdeata
  • smantana (obtional)

Mod de preparare:

Se curata usturoiul si se zdrobeste, se pune intr-o oala impreuna cu uleiul si se prajeste foarte putin, se adauga peste acesta boia si faina si se prajesc putin, dupa care se sting cu apa, putin cate putin pentru a nu se face boti din faina. Se folosesc circa 3 l de apa. Se adauga fasolea verde, fie congelata, fie proaspata (fasolea congelata nu se decongeleaza, se poate pune congelata). Se fierbe la foc potrivit. Cand fasolea este aproape fiarta se adauga sare dupa gust. La final se poate pune verdeata. Se serveste cu smantana sau cu mujdei de usturoi. Este o reteta foarte buna si in zilele de post, dar cu smantana este mult mai gustoasa.


Actions

Information

One response

4 06 2010
blogtj

Buna,

Numele meu este TJ si iti scriu in numele site-ului http://www.GatesteInteligent.ro. Ne-ar face placere sa faci parte din echipa de parteneri/blogeri pasionati de arta gatitului. Pentru acest lucru te rugam folosesti formularul de la pagina: http://www.gatesteinteligent.ro/adauga-blog-gateste-inteligent.html sau trimite-ne mail la adresa office@gatesteinteligent.ro

pasiunea de a gati!
TJ

Leave a comment