Diete, detoxifiere…

Detoxifiere in 3 zile: Incearca fructele!

Organismul nostru are nevoie, periodic, de detoxifiere. Cura cu fructe este cea mai recomandata pentru un rezultat rapid.

Eliminand toxinele si apoi hranindu-ti organismul cu nutrienti sanatosi, detoxifierea ajuta sa te protejezi de boli si reinnoieste abilitatea de a-ti mentine corpul santos. In principiu, detoxifierea se refera la curatarea sangelui.

Corpul elimina substantele organice cu actiune toxica din rinichi, intestine, plamani si piele. Cand, datorita factorilor care influenteza alimentatia, acest sistem nu functioneaza corespunzator, impuritatile nu se filtreaza si fiecare celula a corpului este afectata.

Corpul tau cere sa fie detoxifiat!

Specialistii sugereaza sa ne supunem organismul unei detoxifieri macar o data pe an. Aceasta metoda este sanatoasa si este recomandata tuturor categoriilor de oameni, cu exceptia femeilor insarcinate, copiilor si bolnavilor de boli cronice precum cancerul sau tuberculoza.

Exista anumite simptome care ne sugereaza nevoia organismului de o reprospatare, atat fizice, cat si psihice.

– Cele fizice pot fi recunoscute usor: limba prezinta dimineata depozite albicioase, respiratia este de amplitudine redusa, acnee, constipatie, migrene.

– In schimb, simptomele la nivelui psihicului, chiar daca sunt accentuate, pot fi confundate cu alte afectiuni iar persoanele care la prezinta nu recunosc prin acestea un organism neaparat nesanatos: stari de oboseala nejustificata, plictiseala, energie scazuta, nevoia de a manca alimente bogate in carbohidrati sau predispozitia la obezitate.

Detoxifierea cu ajutorul fructelor

Una din cele mai bune metode de curatare a organismului este consumarea de fructe si legume, fructele fiind totusi in avantajul legumelor prin aportul de vitamine necesare organismului.

Acestea reusesc sa elimine toxinele si chimicalele din corp, ajuta la slabit sau, dupa caz, la mentinerea siluetei si totodata asigura energia necesara organismului.

Consumul regulat de fructe elimina celulele moarte, excesul de grasime si alte substante toxice din corp, curata colonul si au o digestie sanatoasa. Procesul de detoxifiere poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani.

Iti recomand sa urmezi acest program de detoxifiere pentru 3 zile:

ZIUA 1

Orele 8.00 – 16.00 – Din doua in doua ore consuma numai shake de fructe. Poti utiliza lamai, portocale, minole, ananas, banane, in principiu orice fruct a carui consistenta ii permite sa fie pasat la blender.
Ora 18.00 – 1 salata alcatuita din maxim 3 fructe la alegere sau un shake multifruct

ZIUA 2

Ora 8.00 – 1 banana de marime medie
Ora 10.00 – 200 – 300 g capsuni
Ora 12.00 – 1 mar de marime mare
Ora 14.00 – 1 mango de marime mare
Ora 16.00 – 2 portocale de marime medie
Ora 18.00 – 1 salata alcatuita din maxim 3 fructe sau un shake multifruct

ZIUA 3

Ora 8.00 – 1 strugure mediu
Ora 10.00 – 2 kiwi de marime medie
Ora 12.00 – 1 para de marime mare
Ora 14.00 – 1 mar de marime mare
Ora 16.00 – 1 banana de marime medie
Ora 18.00 – 1 salata alcatuita din maxim 3 fructe sau un shake multifruct

http://www.idieta.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: