Casa & Familie

Principii generale feng shui pentru dormitoare

Corpul si mintea trebuie sa-si recapete fortele dupa o zi de activitate. In acest scop, odihna se considera completa si buna, daca in urma somnului, organismul reuseste sa isi recapete in totalitate energia consumata, iar diferite celule se reinnoiesc, se repara sau cresc. Tinand cont si de faptul ca omul isi petrece o treime din viata dormind, amplasarea dormitorului si amenajarea acestuia devine foarte importanta.

Somnul este considerat o activitate de intensitate redusa, de tip yin. Din acest motiv, dormitorul trebuie amplasat intr-o zona cu activitate redusa in cadrul locuintei, de exemplu in partea din spate a casei sau la etaj. Incaperea aleasa pentru dormitor trebuie amenajata astfel incat sa constituie un mediu intim, calm si relaxant, care sa faciliteze odihna si recuperarea organismului.

In general, pentru dormitoare se aplica urmatoarele principii si remedii feng shui:

 • Dormitorul nu trebuie amplasat deasupra unui garaj sau a unui magazin, deoarece in spatiile acestea se acumuleaza energie stagnanta si aer impur care va ajunge si in dormitor, cauzand probleme de sanatate. Remediu: amplasarea in camera a doua plante cu multe frunze, care sa filtreze aerul impur. Plantele trebuie sa fie mai mici de un metru si la o distanta de doi metri fata de ocupantii dormitorului.
 • Nu este indicata amplasarea dormitorului vizavi, langa, deasupra sau dedesubtul unei camere de toaleta, datorita prezentei energiei contaminate in camera respectiva.
 • Nu este indicata amplasarea dormitorului langa, vizavi, deasupra sau dedesubtul unei bucatarii, datorita radiatiilor si a campurilorDormitor amplasat langa bucatarie electromagnetice provenite de la echipamentele si sursele de energie din bucatarie (plite si cuptoare electrice, cuptoare cu microunde, frigidere, hote, masini de spalat vase etc.). Remediu: evitati plasarea patului langa peretele comun cu bucataria – trebuie pastrata o distanta de minimum 1,5 metri de peretele in cauza.
 • Nu este indicat ca dormitorul sa se afle la mai putin de 70 de metri de calea ferata sau sinele de tramvai, datorita vibratiilor si perturbatiilor puternice, precum si a campurilor electromagnetice daca este vorba de trenuri electrice. Remediu: incercati sa va schimbati locuinta, intrucat aceste forme de energii negative nu pot fi neutralizate.
 • Dormitorul nu trebuie amplasat deasupra sau in imediata vecinatate a unei macelarii, intrucat energia fricii si a mortii continua sa fie emanata de carne si va crea dezechilibru locatarilor. Remediu: amplasati dormitorul in alta zona a locuintei sau incercati sa schimbati locuinta.
 • Dormitorul nu trebuie amplasat deasupra sau in imediata vecinatate a unui birou de pompe funebre, intrucat energiile negative dintr-un asemenea loc cauzeaza depresie.
 • Dormitorul nu trebuie amplasat deasupra unui local in care este permis fumatul, un bar sau o discoteca, datorita energiilor perturbatoare existente in aceste spatii.
 • Patul nu trebuie sa fie amplasat spre o oglinda sau sa aiba o oglinda in spate. Oglinda si masa de toaleta trebuie amplasate astfelOglinda reflectand pe pat incat oglinda sa nu reflecte pe pat. Oglinzile reflecta si perturba aura umana.
 • In zona patului nu trebuie sa existe linii de apa subterana, stres teluric sau radiatii negative.
 • Patul trebuie sa aiba o tablie inalta la cap, care sa ofere sprijin si sustinere din punct de vedere psihic. Mai demult toate paturile se construiau in acest fel.
 • Trebuie evitata amplasarea patului pe calea de energie a usii, sau intre usa si fereastra, deoarece chi-ul cosmic va atacaPat amplasat intre usa si geam ocupantul, cauzand probleme de sanatate.
 • Este recomandabil ca intre pat si podea sa existe o oarecare distanta, deoarece energia rece (degajata de podeaua de beton) precum si cablurile electrice de sub podea pot afecta persoana care doarme, provocandu-i un somn agitat. De asemenea particulele de praf de pe podea pot crea alergii.
 • Patul trebuie amplasat la minimum un metru distanta fata de o fereastra normala cu perete de beton, si la minimum doi metri fata de o fereastra cu sticla din tavan pana in podea. Ferestrele de sticla din tavan pana in podea se comporta ca un canal de aerare pentru chi si cauzeaza anxietate si nervozitate.
 • Pat amplasat spre coltul camereiTrebuie evitata amplasarea patului pe diagonala dormitorului (cu capul orientat spre un colt al dormitorului). Cu toate ca tablia de la cap atenueaza intr-o oarecare masura energia negativa atacatoare emanata de colt, o energie discreta tot va patrunde pana la persoana care doarme, perturbandu-i somnul.
 • Pat asezat langa perete cu teavaTrebuie evitata amplasarea patului langa baie, daca prin peretele intermediar trece o conducta de apa. Apa are energie de tip yin si daca este rece, degajeaza energie yin rece chiar si pana la o distanta de un metru de la perete, afectand parsoana care doarme langa perete. Remediu: amplasati o oglinda sau o folie reflectorizanta pe perete, cu fata reflectorizanta catre peretele prin care trece conducta de apa. Oglinda sau folia trebuie sa aiba o latime de trei ori mai mare decat diametrul conductei de apa.
 • Este indicata amplasarea in dormitor a unei plante, nu mai inalta de un metru, si aflata la o distanta de 2 – 3 metri de pat, pentru purificarea aerului.

Articol de pe www.casasifamilia.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: