Ciorba de peste

3 05 2010

Ciorba de peste

Ingrediente:

  • 3 bucati de peste file
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac mic
  • 100 gr fasole verde
  • 1 ceapa
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei
  • bors magic (Knorr sau Delikat)
  • verdeata
  • smantana

Mod de preparare:

Morcovul si pastarnacul se taie cubulete, pestele se taie bucati potrivit de nici, ceapa se da prin razatoarea mica, iar fasolea verde se rupe de lungine potrivita, (fasolea poate sa fie si de la borcan sau congelata). Intr-o oala se pune uleiul si ceapa si se caleste ceapa putin (se lasa pe foc pana incepe sa sfaraie), dupa care se adauga pestele si restul de legume si circa 200 ml apa. Se lasa la foc mare pana incep sa se schimbe toate ingredientele la culoare dupa care se adauga inca circa 2-2,5 litri de apa calduta, sare si piper dupa gust si se lasa la foc potrivit pana cand ingredientele vor fi fierte. La sfarsit se adauga bors magic dupa gust si verdeata. Se poate servi cu smantana.

Se obtin aproximativ 4 portii.


Actions

Information

6 responses

9 05 2010
adrian

cred ca cine a propus reteta nu a calcat prin bucatarie decit ca sa bea apa…
…daca fierbi pestele juma de ceas s-a dus pa pluta…
in ciorba de peste nu are ce cauta fasolea si …delikatu lu pufi !!! niciodata !!!

reteta mea > pentru 6 portii in 2-3 l de apa puneti la fiert intai radacinoasele (ptr ca fierb mai greu) taiate marunt -2 morc. 1patrunjel un sfert de telina mare si o jumatate de cescuta de orez. dupa 15 min. adaugti ardeiul gras (rosu si sau verde) si ceapa taiate marunt 10-15 boabe piper negru – cind legumele sint fierte al dente , adaugati bucatile de peste , 4-5 tosii decojite taiate cubulete. In 10 min la foc vioi pestele e facut,acriti cu jum. litru de bors de putina . da ca nu aveti puneti zeama de la o lamiie mare-nu delkat si alte traznai ! poriviti de sare mai dati un clocot si …asta e ! scoateti pestele pe un platou separat , serviti ciorba cu leusteanul taiat proaspat deasupra ardeiul iute …si pentru frantuziti obligatoria lingurita de smantana…

…sa va doresc pofta buna , nu !?

13 05 2010
hypnose cakes

1. Pot sa garantez ca daca se respecta reteta pestele nu se duce pe pluta, doar ca trebuie sa mentionaz faptul ca nu se ameste foarte mult;
2. Am ales sa adaug si fasole verde pentru a fi putin deosebita de ciorba obisnuita de peste. Am facut legatura intre pestele pane servit cu salata de fasole verde care este deosebit in aceasta combinatie si am adaugat si la ciorba. Ciorba a fost gustoasa.

9 05 2010
adrian

pentru un gust cu adevarat deosebit folositi 3 soiuri de peste , un crap , un lin o stiuca sau somn….

13 05 2010
mihaela

nu mai faceti atata reclama la toate tampeniile astea de Knorr,bors magic etc…sunt numai porcarii,o stiti prea bine,daunatoare organismului!!!! daca tot sunteti expertii Chef de ce nu recomandati mai bine borsul de tara umplut in putina????!!!!

13 05 2010
hypnose cakes

Eu nu sunt expert Chef, iar fiind din ardeal nu prea folosim bors, iar toate retetele postate sunt exact cum le fac eu.

15 05 2010
adrian

pentru Mihaela > ardeleneste vorbind , poate merge. Dar ca la balta , la Braila NU ! Dupa ce puneti pestele , reduceti focul ca apa doar sa bolboroseasca , maxim 15 minute si in nici un caz ….NU AMESTECATI !!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: