Tort cu nuca si cafea

21 04 2010

Tort cu nuca si cafea

Ingrediente:

Blat:

  • 4 oua
  • 10 linguri apa
  • 300 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita lamaie pt a stinge praful de copt

Crema:

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 3 lingurite nes
  • 250 gr unt (Rama, Liga)

Mod de preparare:

Blatul:

Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate cu zahar si apa, adaugand alternativ apa si zahar in timp ce se bat. Cand sunt batute se adauga galbenusele, se amesteca foarte putin si se adauga apoi faina, nuca si praful de copt stins cu lamaie. Se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 40-45 minute. (Se face proba cu scobitoarea) (Pe fundul tavii se poate pune hartie de copt in loc de faina).

Crema:

Se fierb ouale cu zaharul si nesul pe aburi pana ajunge de consistenta unei smantani. Se lasa la racit, iar cand este rece se adauga untul si se mixeaza bine.

Blatul se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu sirop. Se pune alternativ blat si crema. deasupra se poate pune ciocolata sau crema.

Sirop: 200 ml apa, 1 esenta de vanilie, 2 linguri zahar.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: