Sote de ciuperci cu orez

21 04 2010

Sote de ciuperci

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci proaspete (champignon)
  • 5 linguri ulei
  • 2 cepe potrivite
  • 14 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se spala ciupercile si se taie feli sibtiri (Am invatat de la maestrul Varlan sa nu le mai curat).

Intr-o tigaie se pune uleiul, se adauga ceapa data prin razatoarea mica si usturoiul pisat si se lasa la foc potrivit pana ceapa si usturoiul devin sticloase, dupa care se adauga ciupercile. Se lasa la foc potrivit pana incep sa se inmoaie si sa lase apa, se mai adauga pe parcurs circa 400 ml apa. Se pune sare si piper dupa gust. Dupa parerea mea sunt foarte bune daca sunt putin mai condimentate. Cand devin foarte moi si nu mai este apa in cratita sunt gata.

Se pot servi cu orez fiert si muraturi.

Sote de ciuperci cu orez


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: