Ciorba de ciuperci

21 04 2010

Ciorba de ciuperci

Ingrediente:

  • 1 borcan ciuperci
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • 7 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 cartof
  • sare
  • piper
  • lamaie
  • aproximativ 2 litri apa

Mod de preparare:

Se curata ceapa, usturoiul si morcovul. Ceapa si morcovul se dau prin razatoarea mica, usturoiul se zdrobeste cu presa. Se pun toate in cratita, se adauga si uleiul, se calesc pana incepe sa se vada o colorare portocalie a uleiului de la morcov, dupa care se adauga ciupercile si piperul (ciupercile vor fi scurse de apa din borcan si se vor trece printr-un jet de apa rece). Se vor lasa toate la foc mic pana incepe sa sfaraie, apoi se adauga apa si ce fierg circa 15 minute, pana cand ciupercile sunt pe jumatate fierte, dupa care se adauga cartoful curatat si taiat cubulete de marimi potrivite. Se adauga sare dupa gust. Cand cartoful este fiert ciorbita este gata.

Se adauga deasupra verdeata si se acreste cu lamaie. Se poate servi cu smantana, iar daca dorim sa fie de post o servim doar cu lamaie.

Pofta buna.

Ciorba de ciuperci


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: