Zi si noapte

15 04 2010

Zi si noapte

Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri ulei, 5 linguri faina, 2 linguri cacao, praf de copt. Se bate albusul cu zaharul si se adauga galbenusul frecat cu ulei, dupa ce se amesteca putin cele doua compozitii se adauga faina, cacao si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si se amesteca totul. Se pune in tava tapetata cu faina si se da la cuptor pentru circa 40 de minute la foc potrivit.

Crema branza: 3 galbenuse, 150 g zahar, 1 lingura faina, 200 ml lapte, 20 g gelatina, 200 g branza dulce, 200 ml frisca. Gelatina se lasa la inmoiat, galbenusele se amesteca cu zahar si faina, apoi cu laptele si se pune la foc pana se ingroasa (fierbem), cand se raceste se adauga gelatina, branza si frisca, apoi se pune la rece.

Crema caramel: 150 g zahar, 150 g unt, 50 g faina, 1 lingura cacao, 200 ml lapte. Se caramelizeaza 100 g zahar, se ia de pe foc si se stinge cu putin lapte, se fierbe pana se dizolva si se amesteca cu faina dizolvata in lapte, 50 g zahar. Se pune la foc mic pana se ingroasa. Cand e rece se adauga cacao si untul frecat.

Toate cele de mai sus vor fi asezate in felul urmator:

Blat + crema branza + crema caramel + 400 ml frisca + ciocolata razuita. Eu am mai pus deasupra pe fiecare bucata nuca data in zahar ars.

Se obtin 24 de bucati.

Zi si noapte


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: