Peste file cu legume la cuptor

21 03 2010

Ingrediente :

•    3 bucati peste file
•    200 g mix de legume (congelate)
•    4 cartofi
•    1 ceapa
•    5 catei de usturoi
•    4 linguri unt
•    ½ lamaie
•    Sare, piper

Mod de preparare

1.    Se topeste 2 linguri de unt in care se dunstuiesc putin ceapa data prin razatoarea mica si cateii de usturoi pisati, dupa care se adauga legumele congelate. Se lasa pe foc pana ce legumele incep sa se dezghete (aproximativ 5 minute), se adauga sare si piper, si se aseaza intr-un vas de yena uns cu putin unt.
2.    Cartofii se prajesc in ulei, dupa care se adauga foarte putina sare.
3.    Se topeste untul ramas si se prajeste pestele in el pana incepe sa i-si  schimbe culoarea, se pune foarte putina sare cand este gatasi piper.
4.    Se aseaza peste legume pestele si cartofii prajiti. Se pune mai intai pestele, iar printre bucatile de peste se pun cartofii.
5.    Se adauga in vas, peste toate, 150 ml apa si zeama de la lamaie. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste putin pestele. Se poate servi cald cu maioneza de usturoi si smantana.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: