Negresa cu nuci si stafide

21 03 2010

Ingrediente:

•    300 g zahar
•    100 g ulei
•    600 g faina + 1 lingura
•    2 linguri pudra de cacao
•    300 ml apa
•    4 linguri gem acrisor (de caise sau de visine, de capsuni, prune)
•    100 g miez de nuca
•    50 g stafide
•    Esenta de fistic + rom

Mod de preparare:

1.    Freci intr-un castron mare zaharul cu uleiul, adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, esentele, zaharul vanilat, gemul  si 300 ml apa.
2.    Dupa ce amestecul este omogen adaugi in ploaie faina cernuta cu pudra de cacao si nuca taiata feli subtiri cu stafidele. Amesteci bine pana se obtine un aluat nu prea tare pe care il asezi intr-o tava dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu faina.
3.    Prajitura se coace la foc potrivit circa 35-45 de minute. Faci proba cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata.
4.    Tai prajitura in tava dupa racire si o servesti presarata cu zahar pudra.


Actions

Information

One response

12 04 2010
magda

Felicitari, am incercat a iesit super !!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: