Chiftele cu orez – de post

5 03 2010

Ingrediente:

  • 6 cartofi
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar de orez
  • Ulei pentru prajit
  • 1 ceapa
  • 200 g pesmet
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Fierbi cartofi in coaja si dupa ce s-au racit ii di prin razatoarea mare. Pui orezul spalat bine la fiert dupa care il scurgi. Amesteci cartofii cu orezul, adaugi usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, sare, piper, o lingura faina si amesteci bine. Daca ti se pare compuzitia pre moale mai adaugi faina.
  2. Iei cu lingura din compuzitie, formezi chiftele, apoi le dai pe fiecare in pesmet si le prajesti in ulei incins. Le scoti pe un prosop absorbant si le servesti cu marar alaturi de legume fierte.


Actions

Information

One response

8 12 2014
Miruna

Super reteta~!Multumesc mult. De acum am adaugat-o in meniul nostru de post.

*Cum am completat eu reteta:

Am fiert cartofii si i-am pasat, in loc sa ii rad.

Am adaugat pesmet si in compozitie.

Am curatat si fiert cam 500 g ciuperci champignon albe, pe care le-am tocat (in maruntitor).

**Alta data am adaugat si ardei rosu crud, ceapa si usturoi verzi.

***Se rumenesc rapid in ulei incins, altfel se ard.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: