Rabanadas

29 07 2009

Reteta Portugheza

Ingrediente:

paine feliata

500 ml apa,

500 ml lapte,

500 grame zahar,

coaja de la 1 lamanie,

scortisoara macinata,

6 oua batute.

Mod de preparare:

Se pune la fiert apa si laptele cu zahaul si coaja de la lamaie. Dupa ce a fiert se lasa putin sa se raceasca, dupa care se inmoaie painea in siropul obtinut. Dupa ce painea a fost inmuiata se da prin ou si se prajeste in ulei, iar cat timp este inca fierbinte se da prin zahar pudra amestecat cu scortisoara.

Se poate servi atat calda cat si rece. Se pastreaza in caserole sau pe farfurie. La interval de 15 min dupa prajire va lasa un sirop foarte gustos.

Incercati si voi… o reteta simpla si gustoasa!

Pofta buna!!!

Reteta in portugheza…

Ingred: ½ litro de agua

½ litro de leite (ou vinho)

½ kl açúcar

Raspa de limão

Canela em pau

6 ovos batidos

Deixa-se ferver tudo, tira-se do lume e vai-se molhando o pão..Passa-se pelos ovos batidos frita-se e depois coloca-se canela e açúcar por cima.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: